SELECTED PROJECTS

Villa Walhalla

Villa Walhalla

Walhalla 26 is het woonhuis dat Jack Hoogeboom voor zichzelf en familie heeft ontworpen. Het staat op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht, dicht bij de Kop van Zuid en het centrum van de stad. Het woonhuis is één van de 21 zelf te bebouwen stadskavels. Het huis is een stapeling van sferen , die door een open trappenhuis met elkaar zijn verbonden. Kenmerkend zijn de eenvoudige vorm en opbouw en de rijkdom aan binnenruimten. Het huis is door een Duitse aannemer volledig in houtskeletbouw gerealiseerd en binnen 5 maanden opgeleverd. Walhalla 26 heeft een hoog afwerking- en comfortniveau, gecombineerd met uitstekende energetische eigenschappen, zoals 100% vloerverwarming die per ruimte is te regelen, gebalanceerde ventilatie en zeer goede kierdichting.

Foto's: John Lewis Marshall en Ossip van Duivenbode

NL Ambassade Ethiopië

NL Ambassade Ethiopië

Dit project betreft de nieuwe Nederlandse ambassade in Addis Abeba, Ethiopië. Het omvat meerdere gebouwen: poortgebouw, stafwoningen en het hoofdgebouw met kanselarij en residentie. Jack Hoogeboom heeft van 1999 tot 2002 aan dit project gewerkt, van VO tot contractvorming. Het hoofdgebouw is een 'monoliet' in het landschap en is door het roodbruine pigment onderdeel van het landschap. Het is deels ingegraven in de heuvel, uitsneden uit het gebouw bieden zicht op de omgeving en creëren patio’s voor gefilterd licht en koelte.

Dit project is ontworpen door: de architectengroep rijnboutt ruijssenaars hendriks van gameren mastenbroek bv. Ontwerp: Bjarne Mastenbroek en Dick van Gameren. Zie: www.dickvangameren.nl Zie: www.search.nl

Foto's: Lada Hršak

Welness Villa Renesse

Welness Villa Renesse

Dit project betreft een tweede huis voor een Rotterdamse opdrachtgever. Jack Hoogeboom benut in het ontwerp de maximaal toegestane bouwvlek van 15x13 meter. Een zwembad in de tuin was niet conform het bestemmingsplan, waardoor is gekozen voor een bad in de kelder. Het ontwerp combineert eenvoudige vormen en materialen met genereuze ruimte en afwerking o.a. gebalanceerde ventilatie, vloerverwarming, 3-voudig glas en sedumdak. Het kan als tweede huis werken, maar ook als gastenverblijf. Alle kamers hebben bijvoorbeeld een badkamer. Het bovengrondse deel wordt volledig in houtskeletbouw gerealiseerd door de Duitse aannemer Josef Struhkamp.

Foto's: Jeroen Musch

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost verandert van een wijk met vooral hoogbouw in een groene wijk met veel grondgebonden woningen in een groene setting. Dit stedenbouwkundig plan voor Nieuw Kempering is gemaakt in opdracht van Stadsdeel Zuidoost. Het project heeft de sloop van typische honingraatflat als leidraad genomen. De voormalige voetafdruk is een groene strip door de buurt geworden en organiseert de ruimtelijke structuur ervan. De woningen zijn uitgevoerd naar een ontwerp van HVDN.

Dit project is ontworpen door SeARCH. Zie: www.search.nl

Foto's: Jack HoogeboomE-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn